Springtouwen? Dit zijn de 7 voordelen.

Springtouwen is een van de beste workouts die je kunt doen. Je hebt er niet veel tijd voor nodig, maar kunt er wel een fantastisch resultaat mee bekomen. Ontdek hieronder de 7 voordelen van touwtje springen, en waarom dit wel eens dé ideale sport kan zijn voor jou.


1) Bouw je conditie en kracht op


Springtouwen is een full body workout waarbij je niet alleen je conditie verbetert, maar ook spieren opbouwt. Het is een van de weinige sporten waar je een perfecte mix van kracht en conditie in één workout vindt.


Touwtje springen, boost je metabolisme. Je bouwt namelijk spieren op, die meer energie vragen en hierdoor verbrandt jouw lichaam sneller kcal. Zélfs in rust.


2) Minimaliseer cellulitis en spataders


Wist je dat je door het springen cellulitis en spataders vermindert? Hoe zalig is dat? Je moet er natuurlijk wel voor werken hé. Je kunt ook passief zalfjes blijven smeren, maar of die effectief werken is nog maar de vraag 😅


Dus wil je je cellulitis en/of spataders verminderen? Ga dan aan het springen! (het rijmt zelfs! 🙈)


Pssst: ook een trampoline- en kangoo training hebben eenzelfde effect. Dus op zoek naar een intensieve workout waarbij je je knieën en andere gewrichten niet overbelast? Neem dan een kijkje naar mijn kangoo-/trampolineworkouts 🙌


3) Spring je slank


Met 10 minuten springtouwen verbrand je ongeveer evenveel kcal als wanneer je 45-50 minuten zou gaan lopen.


Da's niet alleen goed voor je lijn, maar ook voor je planning. Want je kunt op korte tijd, toch mooie resultaten behalen zonder uren vrij te moeten maken om te sporten.


Ideaal voor elke drukbezette vrouw, mama, ondernemer,.. Want we hebben natuurlijk allemaal tijd te kort, en dan is sport, me-time en beweging vaak het eerste wat wordt uitgesteld. Maar ondanks onze drukke agenda's is het wel degelijk belangrijk om tijd te maken voor jezelf en jouw gezondheid! Toch?


4) High intensity, low impact

Hoewel je bij springtouwen, moet springen. It's in the word 😅


Is het toch een low impact workout in vergelijking met lopen. Je hebt namelijk minder kans om je enkel om te slaan of dergelijke omwille van een oneffen wegdek bijvoorbeeld. Daarnaast hoef je ook helemaal niet hoog te springen, waardoor je minder zwaar neerkomt dan bij het lopen. Wat meteen de impact op je gewrichten verkleint.


5) Geschikt voor iedereen


Rope-skipping is toegankelijk voor letterlijk ie-der-een! Of je nu jong, oud, fit, helemaal niet fit of iets daartussenin bent? Iedereen kan springtouwen!


Uiteraard is het iets wat je terug moet opbouwen hé. Niet alleen qua conditie en kracht, maar ook qua coördinatie. Maar dat is slechts een kwestie van oefenen 😉


Dus wil je fitter worden? Maar heb je weinig tijd en ben je op zoek naar een sport waar je op een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk resultaat mee kunt boeken? Dan is mijn 10 weken start to rope-skip traject perfect voor jou!


Springtouwen is bovendien ook nog eens een heel goedkope sport. Je koopt al een goed springtouw voor amper 3,00 à 4,00 EUR en kunt vervolgens letterlijk overal springen. In de living, de badkamer, op zolder, op het terras, op reis,... 😎


6) Spring de stress van je af


Naast het feit dat springtouwen een ideale sport is om je volledige lichaam mee te trainen en strakker én fitter te worden. Is het ook een fijne manier om de stress van je af te springen. Even je hoofd leeg te maken en jezelf terug op te laden!


Zet een motiverend muziekje op de achtergrond, neem je touw erbij en springen maar! Even 5 à 15 minuten heerlijk nergens aan denken. Hersenloos springen 😉


7) Positief zelfbeeld & zelfvertrouwen


Tot slot helpt springtouwen jou aan een positiever zelfbeeld en boost het je zelfvertrouwen. Hoe denk je misschien?


Door het feit dat je op amper 5 minuten al een mooie workout kunt hebben, is het een sport die zeer laagdrempelig in te plannen is en dus gemakkelijk te combineren valt met al je andere to-do's. Hierdoor kun je een workout-routine opbouwen die je ook effectief volhoudt. Waardoor je niet alleen fysiek vooruitgang ziet, maar ook mentaal voelt dat je meer zelfvertrouwen krijgt en positiever naar je lichaam kijkt!


Benieuwd? Waar wacht je op? Klik hier en ontdek alles over mijn Start to rope-skip traject waarin ik jou op 10 weken tijd help een basis te leggen voor het springtouwen! 🔥Vond je dit interessant? Volg Activeate dan op Facebook en Instagram om verder geïnspireerd en gemotiveerd te blijven 💛


Of ontdek mijn personal trainingspakketten


Hallo

Welkom bij Activeate! 

Mijn naam is Lena Steenbeke, en via Activeate is het mijn doel om jou te inspireren en coachen doorheen jouw weg naar je fitste zelf. 

Dit doe ik d.m.v. mijn Personal Training, Masterclass en unieke trampolinetrainingen op locatie.

Let the posts
come to you.

Sitemap

Vragen en/of interesse? Stuur mij een mailtje

Contactgegevens

📞 0476 70 39 57 

Let's get social

Volg Activeate op Instagram en Facebook en vind dagelijks inspiratie rond voeding, workouts & mindset

  • Facebook
  • Instagram