Dit is waarom jouw website of webshop faalt.

Yess, jouw website of webshop is gelanceerd! Vol energie maak je het nieuws bekend en vol enthousiasme wacht je op die eerste aanvragen, boekingen en/of verkopen.

Maar het blijft muisstil en jouw enthousiasme begint te veranderen in twijfels, teleurstelling, ...


De cijfers tonen aan dat jouw bezoekers (aka: potentiële klanten) minder enthousiast zijn wanneer ze op jouw website/webshop terechtkomen want je krijgt weinig tot geen aanvragen of verkopen.


Waarom? Wat doe je verkeerd? Wat is er mis met jouw website / webshop?!Is jouw website / webshop vindbaar?


Je mag de mooiste webshop, de hipste website, de uniekste diensten of producten hebben. Als je niet op de eerste pagina van Google verschijnt, is de kans klein dat jouw potentiële klanten bij jou terecht zullen komen.


Tegenwoordig is de online wereld druk bevolkt met diverse concurrerende websites en webshops. Gewoon een statische site is niet meer voldoende. Een doorgedreven marketingstrategie is key om jezelf in de markt te zetten en jouw ideale klanten aan te trekken.


Het is dus heel belangrijk dat je zélf met je website aan de slag kunt gaan zodat je alles up-to-date kunt houden, en dat je investeert in een sterke SEO-strategie zodat je gevonden wordt in de zoekmachines en zo dagelijks bezoekers over de vloer krijgt.


TIP: start een blog waar je jouw keywords in verwerkt en tegelijkertijd waardevolle content mee deelt zodat je niet alleen gevonden wordt via Google, maar ook meteen interessante tips en tricks deelt met je potentiële klanten.


Op zoek naar hulp om jouw website / webshop te optimaliseren, een sterke marketingstrategie uit te werken om jouw doelgroep te bereiken en jouw sales te boosten of naar hulp en informatie rond het creëren van een sterke SEO-strategie zodat je beter vindbaar wordt en sterker staat tegenover je concurrenten?


Ontdek mijn business coaching pakketten en/of plan een gratis en vrijblijvende kennismaking met mij in om te zien of we een match zijn en ik de persoon ben die je zoekt om jou bij te staan, te coachen en te helpen jouw focus te bewaren.Is jouw website / webshop logisch gestructureerd?


Wie op jouw website of webshop terechtkomt moet instant een overzicht krijgen van wat je doet of aanbiedt. Die eerste indruk is cruciaal om ze verder mee te trekken in jouw verhaal. Zo niet, klikken ze het scherm al snel terug weg en zoeken ze verder.


Om te weten hoe goed jouw shop of site hierop scoort, kun je via Google Analytics kijken naar jouw bounce rate. Wat weergeeft hoeveel procent van jouw online bezoekers, meteen terug rechtsomkeer maken na het landen op je webpagina. Is jouw bounce rate hoger dan 50%? Dan is er dringend werk aan de winkel!


Waar kan dat aan liggen en hoe kun je dat verbeteren denk je misschien?


Dit kan aan diverse zaken liggen, zoals:


✅ een te uitgebreide menubalk (te veel menu-opties vermindert het overzicht)

✅ geen sterke branding

✅ geen duidelijke structuur op je landingspagina

✅ lange teksten, slecht lettertype, schrijffouten, ...

✅ te drukke combinatie van kleuren

✅ te veel pop-ups die storend werken

✅ te trage laadtijd

✅ niet mobile-friendly waardoor jouw website niet leesbaar is op de gsm

✅ .....Gebruik je al duidelijke call-to-actions?


Het is heel belangrijk dat je het jouw websitebezoekers zo gemakkelijk mogelijk maakt om actie te ondernemen. Zorg er daarom voor dat elke webpagina een duidelijk doel heeft en verwerk de nodige call-to-actions om jouw potentiële klanten tot actie over te laten gaan.


Heb je bijvoorbeeld een pagina met meer info over jouw coaching pakketten en is de eerste stap om zo'n pakket te activeren en kennismaking inplannen? Zorg dan dat er doorheen jouw pagina diverse buttons zijn waar mensen op kunnen klikken om in enkele clicks een intake in te plannen in jouw digitale agenda. Maak het jouw bezoekers zo gemakkelijk mogelijk.


Als mensen te veel moeten doorklikken, geraken ze verloren op je website of wordt de drempel te groot om actie te ondernemen. Een product aankopen of een sessie boeken moet in 1-2-3 kunnen.


Bekijk dus je website of webshop en analyseer elke pagina vanuit het perspectief van jouw ideale klant.


P.S.: hulp nodig bij het bouwen van een website of webshop die eruit springt, jouw ideale klant aantrekt en zichzelf terugbetaalt dankzij de verkopen en boekingen die het genereert? Ontdek dan mijn pakketten en boek een gratis eerste kennismaking.Spreekt jouw website of webshop jouw doelgroep aan?


Hoe zit het met de look en feel van jouw site of shop? Heb je een aantrekkelijke huisstijl die jouw doelgroep aanspreekt? Gebruik je sterke kleurcombinaties, lettertypes, tone-of-voice,...?


En hoe zijn jouw teksten? Zijn deze droog en beschrijvend? Of heb je de tijd genomen om je doelgroep echt vast te grijpen en mee te nemen in jouw verhaal?


TIP: verkoop niet jouw product of dienst, maar het resultaat. Wat is de meerwaarde? Waarom voor jou kiezen? Welke struggles ervaart jouw doelgroep vandaag die jij met jouw producten of diensten kunt weghalen?Vond je dit interessant? Then let's get social en volg Activeate your brand op Instagram & Facebook om op de hoogte te blijven van mijn dagelijkse tips, business inspiratie en ondernemersideeën.


Op zoek naar hulp om jouw ondernemersidee om te zetten naar realiteit? Je eigen zaak te starten zonder jezelf te verliezen in alle info, to-do's, keuzes,...? Wil je een website of webshop die jouw authentieke "jij" uitstraalt en jouw sales boost maar die je nadien wel zelf kunt onderhouden ookal ben je geen technologisch wonder? Klik hier voor meer info. I've got you covered 😘XOXO

Lena

Hallo

Welkom bij Activeate! 

Mijn naam is Lena Steenbeke, en via Activeate is het mijn doel om jou te inspireren en coachen doorheen jouw weg naar je fitste zelf. 

Dit doe ik d.m.v. mijn Personal Training, Masterclass en unieke trampolinetrainingen op locatie.

Let the posts
come to you.

Sitemap

Vragen en/of interesse? Stuur mij een mailtje

Activeate your body

Activeate your brand

Contactgegevens

📞 0476 70 39 57 

Let's get social

Volg Activeate op Instagram en Facebook en vind dagelijks inspiratie rond voeding, workouts & mindset

  • Facebook
  • Instagram

Volg Activeate your brand op Instagram en Facebook en vind dagelijks inspiratie rond ondernemerschap, webdesign, content creatie, ...

  • Facebook
  • Instagram